De nieuwe Lef ligt in de winkel!
Britten met een eetstoornis krijgen gratis behandelingen van het openbaar gezondheidszorgstelsel National Health Service (NHS). Het aantal ziekenhuisopnamen als gevolg van anorexia, boulimia of eetbuistoornis is verdubbeld en het merendeel is minderjarig, blijkt uit cijfers van NHS.
Als reactie op de cijfers heeft de NHS een norm ingesteld om in 2020 95 procent van de ernstige gevallen een zevendaagse behandeling te geven. Dat staat los van de reguliere behandeling die zij wel of niet krijgen. Bij de minder ernstige patiënten wordt de behandeling over vier weken verspreidt. Volgens een woordvoerder van NHS is het zorgstelsel heel betrokken bij het bieden van de hulp: ‘We willen iedereen met een eetstoornis kunnen verzekeren van een behandeling.’ Hoe dit programma zich precies gaat ontwikkelen, is nog niet bekend. Cijfers Volgens de cijfers werden er in 2010 7260 mensen opgenomen en in 2017 waren dat 13.885 mensen. Volgens experts gaat het hier enkel om een toename van de mensen die als gevolg van fysieke noodzaak een ziekenhuisopname nodig hebben. De toename laat zich vooral zien bij tieners onder de 18 jaar: 961 jongeren werden in 2010 voor een eetstoornis opgenomen en 1904 in 2017. Het gaat vooral om patiënten met anorexia, maar ook boulimia en eetbuistoornis komen vaak voor.15/02/2018
De gemeente Groningen probeert als eerste stad rookvrij te worden. Het college is voor en vandaag stemt de gemeenteraad hierover.
Virtuele beloningen of het verzamelen van punten die in verband staan met het aantal genomen trekjes. Fabrikanten van e-sigaretten en vapes implementeren nu gadgets in hun producten, zoals spelletjes en andere digitale functies. Op deze manier hopen ze jongeren sneller verslaafd te maken.