Zorgen om gokelementen in games

De kansspeltoezichthouders van vijftien Europese landen, waaronder Nederland, en de Amerikaanse staat Washington hebben een verklaring ondertekend waarin ze hun zorgen uiten over games die op gokspellen gaan lijken. Volgens de partijen wordt de scheidingslijn steeds vager.

In de verklaring staat dat de vage scheidingslijn risico’s met zich meebrengt, vooral voor jonge spelers. Hiermee worden bijvoorbeeld loot boxes bedoeld. Dit zijn ‘schatkistjes’ met extra voorwerpen erin om sneller verder in het spel te komen. Spelers die de loot boxes kopen, weten vooraf niet welk voorwerp ze aankopen, wat een gokelement is.

Wet- en regelgeving
De kansspeltoezichthouders gaan gezamenlijk de eigenschappen van games waar gokelementen in zitten analyseren. Ook zullen ze in gesprek gaan met de game industrie om ervoor te zorgen dat de games gaan voldoen aan de nationale wet- en regelgeving. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse Kansspelautoriteit op 15 oktober met marktpartijen in gesprek gaat over gokken in games.

De verklaring is ondertekend door Letland, Tsjechische Republiek, Isle of Man, Frankrijk, Spanje, Malta, Jersey, Gibraltar, Ierland, Portugal, Noorwegen, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Polen, Oostenrijk en de staat Washington.

18/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...