Belgische gokwet wordt strenger

De wetswijziging moet mensen beter beschermen tegen een gokverslaving of problematisch gokgedrag. Dat besloot de regering afgelopen vrijdag.

Vanaf de zomer in 2019 wordt reclame voor alle kansspelen verboden tijdens sportwedstrijden en een kwartier voor en na programma’s die gericht zijn op minderjarigen. Reclame op tv over gokken is voor acht uur ’s avonds ook niet meer mogelijk, maar via internet kunnen gokspellen wel reclame maken op websites met een vergunning of door gepersonaliseerde reclame. Wat niet meer mogelijk is zijn pop-ups of reclame op de homepagina van een website.

Gokautomaten in gokhallen
In gokhallen komen ook veranderingen door de nieuwe gokwet. Zo wordt het aantal gokautomaten beperkt en is het niet meer mogelijk voor minderjarigen om in een café of gokhal te gokken. De gemeente krijgt meer inspraak in de steden waar de gokautomaten staan. Gokhallen moeten volgend jaar een overeenkomst sluiten met de gemeente waarin de uitbatingsregels staan. Vergunningsvoorwaarden worden ook strenger.

Nieuwe bevoegdheden
De Kansspelcommissie van België krijgt er nieuwe bevoegdheden bij. Om na te gaan of een speler geldproblemen heeft, kan ze de Nationale Bank benaderen en de sanctiemogelijkheden worden verbeterd.

15/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...