Online platform voor rookvrije plekken gelanceerd

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds lanceren vandaag rookvrij.nl. Via dit platform kan men laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in de buurt rookvrij moeten worden.

Als mensen een plek opgeven die rookvrij moet worden, ontstaat daarna een online handtekeningactie. ‘Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid’, zegt Floris Italianer tegen diverse media, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij.

Voorstanders rookvrij
8 op de 10 Nederlanders willen rookvrije plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan, blijkt volgens de initiatiefnemers uit recent onderzoek uitgevoerd door Kantar Public in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Italianer: ‘Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden. Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren.’

29/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...