Toename crystal meth in Duitsland

In sommige delen van Duitsland is een flinke toename van crystal meth geconstateerd. Dat blijkt uit gegevens die donderdag zijn gepresenteerd door drugscommissaris Marlene Mortler (58) van de CSU en president van de federale politie Jörg Ziercke (66) van de SPD.

Er wordt meer meth gevonden en meer van het middel gebruikt, publiceerde De Bild gisteren. Het gaat vooral om de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt, Beieren en Thüringen. In 2013 werden de verslavende kristallen in 3847 gevallen in beslag genomen, 10 procent meer dan in 2012. Er zijn ook negen laboratoria opgerold.

In de laatste jaren steeg de aanwezigheid van meth explosief. In 2005 werd één vondst gedaan van 6 kilo, in 2013 was dat al 77 kilo. Het geregistreerde gebruik is ook toegenomen. In 2012 gaven bijna 2600 mensen aan dat jaar voor het eerst de synthetische drug te hebben gebruikt, dat was 51 procent meer dan het jaar ervoor.

Een woordvoerder van het Trimbos-instituut vertelt tegen nu.nl dat de drug vooral wordt gebruikt in landen waar amfetamine slecht te verkrijgen is. In Nederland is dat niet het geval. Bovendien heeft crystal meth een lange werking, terwijl Nederlandse drugsgebruikers juist snel na gebruik weer willen functioneren.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...