Foutieve informatie op labels alcohol

Bijna een derde deel van de labels op alcoholische drankjes in Amerika bevat foutieve informatie. Dat blijkt uit onderzoek van het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB), vermeldt The Fix op hun website.

Niet alleen bevatten sommige producten meer alcohol dan aangegeven, er zat zelfs meer in dan de maximale toegestane hoeveelheid. Hiermee brengt de producent alle drinkers in een risicovolle situatie.

Elk jaar voert de TTB het zogenaamde Alcohol Beverage Sampling Program uit met alle beschikbare alcoholische producten in de V.S.. In het laatste onderzoek maakten ze samples van 275 gedistilleerde drankjes, 238 Malt’s en 154 wijnen. 190 producten waren niet conform afspraak, waarvan 80 sterke dranken. Hoewel 15 sterke dranken minder alcohol bevatte dan beloofd, zat er bij meer dan 50 proeven juist meer alcohol in dan verwacht.

Het tijdschrift voor bartenders, The Spirits Business, zegt dat de inaccurate labels een risico vormen voor het publiek. ‘Het is gevaarlijk voor consumenten die niet weten hoeveel alcohol ze drinken. Sociale drinkers consumeren misschien meer dan ze van plan waren, wat hen in vervelende situaties brengt. Dat geldt vooral voor degenen die buitenshuis een drankje nuttigen, zoals op een feestje of in een restaurant. Als zij denken één glas met 40% alcohol te drinken maar het blijkt 50% te zijn, is het promillage in je bloed te hoog om nog auto te rijden, zonder dat je het doorhebt.’

Volgens het TTB moeten zij op de labels kunnen vertrouwen om het publiek te beschermen. Het TTB heeft aangegeven dat ze alert zullen zijn op het probleem en dat ze educatieve tools zullen ontwikkelen om de distilleerders te helpen met het schatten van alcoholpercentages. Zij zullen gebruik maken van gestandaardiseerde wetenschappelijke methoden.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...