Vrouw verslaafd aan zwanger zijn

De Britse Tara Sawyer (37) is verslaafd aan zwanger zijn, zegt ze.  Zodra ze een baby op de wereld heeft gezet, mist ze de buik waar iedereen liefdevol overheen wrijft en kan ze niet wachten om opnieuw zwanger te raken. Om haar zogenoemde verslaving in stand te kunnen houden, is ze draagmoeder geworden voor stelletjes met een kinderwens.

Sawyer heeft inmiddels zeven kinderen gebaard, waarvan ze er drie heeft afgestaan aan pleegouders. Het eerste kind dat ze weggaf was biologisch gezien van haar, ze voelde er echter geen moederliefde voor. ‘Surrogaatmoeder zijn  is erg verslavend’, zei Sawyer. ‘Het geeft een enorme kick als de test positief is.’  Als ze niet zwanger is voelt ze zich leeg en broedt ze op een nieuwe zwangerschap, maar niet op een baby. Ze hoeft geen geld  te ontvangen voor haar dienst en stopt naar eigen zeggen pas als haar baarmoeder eruit valt. Haar man Matt support haar beslissing om baby’s van vreemden te dragen.

Wtf.nl schrijft dat het ‘misschien beter is dan een crack- of heroïneverslaving’. Wederom een medium dat het woord verslaving in de verkeerde context gebruikt. Het is onwaarschijnlijk dat Sawyer verslaafd is aan zwanger zijn, als je kijkt naar de vier criteria intolerantie, ontwenningsverschijnselen, controleverlies en zucht. Bovendien is verslaving een progressieve ziekte en is de ene vorm daarom niet erger dan de andere.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...