Verslavingskliniek Vincere failliet

Maandag is GGZ-instelling Vincere groep failliet verklaard. De verslavingskliniek zou een schuld van 10 miljoen euro op haar naam hebben.

Zorgverzekeraars wilden de zorg die Vincere biedt reduceren en de klinische zorg afbouwen. De administratieve verplichtingen die daarbij kwamen kijken, zorgden voor vertragingen als patiënten in behandeling werden genomen. Ook de manier waarop de zorgverzekering de kliniek betaalde bracht Vincere in de problemen.

Op zes locaties in Limburg, en eentje in Amsterdam konden mensen bij Vincere terecht voor hulp bij alcohol-, drugs-, gok- en seksverslaving. Ook behandelt Vincere mensen met een psychiatrische stoornis. De behandelingen van de huidige cliënten worden afgemaakt. Verder inventariseert een curator of er mogelijkheden zijn voor een doorstart.

17-09-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (1)

M. Hendriksen(25. september 2019)

Ik hoop heel erg dat Vincere een doorstart kan maken. Nederland is slecht vertegenwoordigd in deze specifieke "dubbel diagnose" hulp. Die voor velen"met name jongeren" zo nodig is. Deze jongeren vallen overal tussen wal en schip. Die moeten nu op zoek moeten naar een spelt in een hooiberg. Waartoe ze zelf vaak niet in staat zijn. Ik roep de regering op zich hiermee te bemoeien en te zorgen dat deze zorg toegankelijk blijft!!!!! En de verzekeringsmaatschappijen zich te realiseren wat ze veroorzaken door zich zo op te stellen!!!!

HELP VINCERE EEN DOORSTART TE MAKEN.

LEES MEER...