Kortingen stimuleren alcoholconsumptie studenten

Alcoholgebruik bij Groningse studentenverenigingen wordt gestimuleerd door bierbrouwerijen. Dat meldt RTV Noord. Bierbrouwerijen zouden studentenverenigingen financieel voordeel geven als ze de bierconsumptie omhoog weten te krijgen.

Studentenverenigingen hebben afspraken met de gemeente, de Hanze Hogeschool en de Rijksuniversiteit. Het voornaamste doel van deze afspraken is verandering in de drankcultuur. Deze afspraken staan recht tegenover het kortingsbeleid van de bierbrouwers. Studentenverenigingen worden financieel beloond als hun leden meer alcohol consumeren. Deze bedragen lopen op tot tienduizenden euro’s. Geld dat verenigingen nodig hebben om hun begroting rond te krijgen.

Hectoliterbonus
Studentenverenigingen met een eigen bar worden gezien als horecaonderneming. Hierdoor worden ze door bierbrouwerijen financieel aangemoedigd zoveel mogelijk bier te verkopen door het verlenen van een hectoliterbonus. Per 100 liter (hectoliter) krijgt de vereniging korting. Deze kunnen oplopen tot 75 procent. 

Een aantal studentenverenigingen doet er aan het eind van het jaar alles aan om zo veel mogelijk bier te verkopen, om niet financieel in de problemen te komen.

Datum: 03/12/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...