Burgemeesters: landelijk lachgasverbod nodig

Staatssecretaris Paul Blokhuis kondigde maandag aan te werken aan een landelijk lachgasverbod. Vanuit de Tweede Kamer kwam geen meerderheid van de stemmen. Verschillende burgemeesters, die wel een verbod willen, laten zich horen.

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch was er meteen bij nadat duidelijk werd dat de meerderheid van de Tweede Kamer nog geen lachgasverbod wil. Hij is een uitgesproken voorstander van het verbod. Zo twitterde hij: ‘Laat onze kinderen niet in de steek!’.

Burgemeesters
Marcouch is niet de enige burgemeester die een verbod wil. Onder 42 gemeenten blijkt dat Marcouch bijval krijgt van 26 andere burgemeesters. Onder andere grote steden zoals Tilburg, Groningen en Apeldoorn. De 14 overige burgemeesters hebben niet gereageerd of nog geen standpunt ingenomen.

VNG
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geeft, naast de burgemeesters, ook een duidelijk signaal af. Die meldt eveneens voorstander te zijn voor het verbod. Door bestelbusjes op straat, verkoop door horecaondernemingen en gebruik op straat of in het verkeer, ervaren veel gemeentes overlast. Volgens de VNG zou een landelijk verbod de gemeenten helpen.

Ondanks dat er voor een verbod nog geen meerderheid in de Tweede Kamer is, moet het wetsvoorstel van staatssecretaris Paul Blokhuis nog wel besproken worden.

Datum: 16-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...