Het THC-gehalte in wiet moet omlaag. Dat vinden verslavingsartsen die hiermee tegen de regeringsafspraken over het wietexperiment ingaan.

THC (tetrahydrocannabinol) is de stof in cannabis waardoor de gebruiker high wordt. De hoeveelheid daarvan in wiet ligt nu op gemiddeld 16 procent. Dat percentage zou naar 10 of zelfs 5 procent moeten, vinden leden van de VVGN (Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland). Een te hoog THC-gehalte kan leiden tot psychoses en depressies. Ondanks waarschuwingen van psychiaters eerder dit jaar, wordt er geen rekening gehouden met het THC-gehalte bij het wietexperiment.

Experiment
Tijdens het experiment wordt in tien gemeenten legaal geteelde cannabis verkocht in coffeeshops. Een onafhankelijke adviescommissie ingesteld door de minister van Justitie en Veiligheid en de minister voor Medische Zorg en Sport is bezorgd dat de proef zal leiden tot normalisering van cannabisgebruik. Het zou de indruk kunnen wekken dat cannabis veilig is en niet schadelijk voor de gezondheid.

Datum: 16-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...