De regels voor influencers zijn aangescherpt door Instagram. Voortaan mogen wapens, roken en vapen niet meer gepromoot worden.

Doordat advertenties in deze categorieën al langer niet gedoogd worden op Instagram, kochten bedrijven branded content (combineert het merk met entertainment) in bij influencers die hier wel reclame voor mochten maken. Voor deze influencers geldt nu dat ook zij geen reclame meer mogen maken voor deze producten. De nieuwe regels treden volgend jaar in werking.

Alcohol dieetpillen
Voor alcohol en dieetpillen mag nog wel branded content worden gemaakt. Maar ook dit wordt beperkt. Zo werkt Instagram aan mogelijkheden om deze content alleen zichtbaar te maken voor mensen boven een bepaalde leeftijd.

Actiegroep
In 2018 werd een onderzoek gepubliceerd door de Amerikaanse actiegroep Campaign for Tobacco-Free Kids waaruit bleek dat de tabaksindustrie in 41 landen influencers inzet om zijn producten te promoten. Nederland is niet terug te vinden in deze resultaten. Maar door de wereldwijde werking van sociale media kunnen de beelden wel door Nederlanders bekeken worden.

Datum: 19/12/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...