Maagballon als alternatief voor maagverkleining

Een persoon met obesitas kan sinds vorig jaar bij een specialist een tijdelijke maagballon inslikken en via die manier afvallen. Het is een methode voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 27 tot 40. Zij komen meestal niet in aanmerking voor een gastric bypass.

Alleen de maagballon in niet genoeg. Zo wordt samen met een diëtist naar het voedingspatroon gekeken en is er een fysiotherapeut die ondersteuning biedt in het krijgen van genoeg lichaamsbeweging. Op die manier wordt ook de levensstijl veranderd zodat het gewichtsverlies kan worden vastgehouden op lange termijn.

Cijfers van het CBS tonen aan dat ruim 50 procent van de Nederlandse bevolking te zwaar is. De Elipse-maagballon is, naast een maagverkleining, een alternatief om af te vallen. De ballon wordt ingeslikt en blijft ongeveer zestien weken in de maag zitten en wordt via een katheter met een speciale vloeistof gevuld.

Werking maagballon
De maagballon zorgt voor een gevuld gevoeld, waardoor je minder gaat eten. De innovatieve behandelmethode leidt gemiddeld tot een gewichtsverlies van 15 kilo, stelt de Nederlandse Obesitas Kliniek.

De maagballon wordt niet vergoed door de verzekering en kost 4.000 euro om geplaatst te krijgen.

Datum: 17-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...