2014: Dood en herstel

Als in december iedereen aan lijstjes doet, kunnen wij niet achterblijven. In 2014 ontvielen ons vier celebrities door verslaving. Het lijstje van beroemdheden die de kliniek opzochten, is gelukkig heel wat langer.

Joe Cocker (1944-2014)
You are so beautiful
Rockbeest Joe Cocker stal in 1969 de harten van het grote publiek op Woodstock. Jaren later raakte zijn carriere in het slop door een drank- en drugsverslaving. Hij zei daar zelf vorig jaar over in de Britse krant Daily Mail: ‘Er waren geen afkickklinieken in die tijd. Drugs waren er wel en ik dook er vol in. Het duurde jaren voordat ik alles weer op een rijtje had.’ Na tien moeilijke jaren stopte toch hij radicaal met drank en drugs en kon hij clean zijn muzikale loopbaan weer oppakken. En hoe. In 2008 werd hij officieel geridderd voor zijn bijdrage aan de Britse muziekindustrie.
Op 22 december 2014 stierf hij aan longkanker.

Robin Williams (1951-2014)
Ging naar een kliniek, maar stierf helaas alsnog.
Begin juli 2014 liet de briljante Amerikaanse acteur zich nog opnemen in een kliniek. Niet omdat hij was teruggevallen, maar juist om nuchter te blíjven. Begin jaren ’80 kickte hij al af en toen bleef hij 20 jaar nuchter. In 2006 viel hij terug en liet hij zich weer opnemen.
Williams kampte ook al jaren met depressies. Op 11 augustus 2014 werd hij dood gevonden; hij had zichzelf opgehangen. Een paar dagen later maakt zijn vrouw bekend dat hij leed aan de ziekte van Parkinson.

Peaches Geldof (1989 – 2014)
Ging haar moeder achterna
Mooie, jonge Peaches, de dochter van Bob – Live Aid – Geldof, werd op 7 april dood aangetroffen in haar woning in Kent. De Britse presentatrice, model en journalist ging in de weken voor haar dood regelmatig naar een verslavingskliniek voor methadon. Een paar dagen voor haar dood maakte ze ruzie met haar man. Hij zou jaloers zijn op de obsessieve manier waarop zij liedjes van Elliott Smith, die 10 jaar eerder stierf aan een overdosis, beluisterde. Het was de laatste keer dat man Tom zijn geliefde Peaches zag.
Peaches stierf aan een overdosis heroïne, net als haar moeder Paula Yates in 2000.

Philip Seymour Hoffman
23 jaar clean, dood aan een overdosis
Al 23 jaar was hij clean, deze prachtacteur die een Oscar won voor zijn rol als Truman Capote, de schrijver die stierf aan een overdosis.
23 (!) jaar. En toen kreeg hij een terugval. Hij liet zich opnieuw opnemen in een kliniek, voor de volgende decennia cleantijd. Het mocht niet baten. Op 2 februari werd hij gevonden in zijn badkamer, de naald nog in zijn arm.

Bobby Womack (1944 – 2014)
It’s all over now
De Amerikaanse soulzanger werd in de jaren ’60 bekend met ‘The Valentino’s’. Ook schreef hij de eerste nummer 1 hit van the Rolling Stones.
Lang kampte hij met een cocaïneverslaving, maar daarvoor was hij al succesvol behandeld.
De doodsoorzaak werd niet bekend gemaakt, maar Womack had kanker, diabetes en de eerste verschijnselen van Alzheimer. Op 27 juni stierf hij.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Heel wat celebs gingen in 2014 in herstel:

Pete Doherty (35) liet zich opnieuw opnemen in een verslavingsinstelling in Thailand. Inmiddels is hij zo ver dat hij andere verslaafden wil gaan helpen in hun herstel.

Lindsay Lohan’s
(28) herstel is een hele periode van vallen en opstaan. Ze kickte af, viel weer terug enzovoorts. Nu lijkt het goed met haar te gaan.

Chester Hanks (24), de zoon van Tom, werd opgenomen in een kliniek om af te kicken van cocaïne. Na 50 dagen cleantijd zei hij: ‘Ik ben gelukkiger dan ooit en voel me gezegend met de AA en NA programma’s. Voor iedereen die worstelt met verslaving: durf om hulp te vragen en voor je verslaving uit te komen.’

Girls-actrice Zosia Mamet (26) beschouwt zichzelf na een opname in een kliniek als een ‘eetverslaafde in herstelfase’. Om wat voor soort eetstoornis het precies gaat, wil ze niet zeggen.

Talkshowhost Ellen DeGeneres (56) is gestopt met het drinken van alcohol om solidair te zijn aan haar vrouw Portia de Rossi, die zich liet behandelen voor haar alcoholverslaving.

Pamela Anderson (47) ging dit jaar de strijd aan met haar alcohol- en drugsverslaving en dumpte alle mensen met wie ze naar wilde feestjes ging.

Andersons Baywatchcollega Hobie (Jeremy Jackson 34) is in herstel van een anabolenverslaving en verscheen daarmee in het programma Celebrity Rehab with Dr. Drew.

Sum41 frontman Deryck Whibley (34) werd in april opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij thuis onwel was geworden. Zijn lever en nieren bleken te zijn uitgevallen. ‘Nog één glas kan je dood worden’, zeiden de artsen. Sindsdien is de ex van Avril Lavigne nuchter.

Aaron Carter (27), het kleine broertje van Backstreet Boy Nick, liet zijn verslaving aan Xanax achter zich. Dat verslaving een familieziekte is, bewijst de familie Carter. Broer Nick ging eerder in Rehab voor een alcohol- en cocaïneverslaving. Zus Leslie stierf in 2012 aan een overdosis Xanax.

Rob Ford (45), de veelbesproken burgemeester van Toronto, werd twee maanden in een kliniek behandeld voor zijn alcohol- en drugsverslaving. In september werd bij hem een agressieve maagtumor geconstateerd.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...