Er moeten minder verkooppunten van tabak komen, dat vindt 63 procent van de Nederlanders. Zo zou roken echt worden ontmoedigd. De grootste deel vindt dat het verkoopverbod het eerst zou moeten worden opgelegd aan supermarkten.

Het minder toegankelijk maken van tabak moet bijdragen aan het realiseren van een rookvrije generatie. Een onderwerp dat voor dit najaar op de politieke agenda staat. ‘De belangrijkste reden is dat je mensen, onder wie kinderen, daardoor niet in de verleiding brengt om te roken’, zegt de organisatie Gezondheidsfondsen voor Rookvrij die de opdracht gaf voor het onderzoek. Supermarkten zijn verantwoordelijk voor 72% van de tabaksverkoop.

De voorzitter van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, Michael Goossens, is ervan overtuigd dat het verminderen van het aantal verkooppunteneffect heeft. ‘Tabaksproducten zijn geen veilige en normale producten. Ze horen simpelweg niet thuis op plekken waar kinderen en jongeren regelmatig komen, zoals supermarkten of winkels die kinderboeken en schoolspullen verkopen’, zegt hij in een artikel van Metro.

 17-9-2020

Reageer reacties (0)
LEES MEER...