Om onlinegokkers te beschermen, wordt er gekeken naar een verbod op onlinegokreclames. Daarnaast kunnen aanbieders meer verantwoordelijkheid nemen door limieten in te stellen.

Voorzitter René Jansen van de kansspelautoriteit heeft gokwebsites opgeroepen om hun daglimieten te verlagen, meldt NU.nl. Dit kwam doordat het op sommige sites mogelijk is om 24 uur per dag te gokken of 100.000 euro per dag in te zetten. Volgens de wet is het toegestaan, maar Jansen vindt dat er ook een morele kant aanzit. 

Minder reclame

Het onlinegokken is sinds afgelopen jaar legaal in Nederland. Vanaf dat moment wordt er ook veel reclame gemaakt, wat de politiek en verslavingsdeskundigen grote zorgen baart.

Momenteel neemt het kabinet al stappen om de reclames voor onlinegokken te verminderen. Zo is minister van Justitie en Veiligheid Franc Weerwind bezig met het doorvoeren van een wettelijk verbod. Dit verbod gaat over de ongerichte reclames die mensen zien, terwijl zij zelf niet gokken of actief goksites hebben opgezocht. Ook wil hij vanaf juni gaan verbieden dat rolmodellen in reclames voor kunnen komen.

 Aanbieders

Daarnaast heeft hij de afspraak gemaakt dat de aanbieders ook stappen gaan ondernemen. Zij zullen geen reclame meer maken op de radio, in buitenruimtes en in de gedrukte media. Op tv zijn er wel nog reclames te zien. Momenteel ligt de grens op 21:00 uur, maar die wordt verplaatst naar geen reclames voor 22:00 uur.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...