De gemeente Utrecht breidde 15 april het gebied uit waar een alcoholverbod geldt. Dit komt door de toenemende overlast, met name sinds de opheffing van de coronamaatregelen. Sindsdien zoeken mensen vaker gezelligheid op de terrassen en op straat, aldus gemeente Utrecht.

Om alcoholgebruik beter te handhaven in gebieden met veel overlast, heeft de stad Utrecht een alcoholverbod ingevoerd. Eerst gold het verbod voor de winkelgebieden, het gehele stadscentrum en enkele plaatsen waar er veel overlast is door het gebruik van alcohol. Nu geldt het verbod voor drie meer gebieden: de Ooster- en Westerkade en een gebied rondom een daklozenopvang waar veel alcoholverslaafden kwamen. Deze gebieden kregen volgens de gemeente veel klachten over geluids- en afvaloverlast.

 

Aanpak
Zo’n verbod houdt in dat er geen alcohol gedronken mag worden op straat. Ook een geopende fles bier vasthouden is niet toegestaan. Voornamelijk aan de kades waren er veel klachten van overlast omdat daar afval werd achtergelaten en in de tuinen van buurtbewoners geplast. Nu wordt tussen 23:00 en 06:00 op straat alcohol drinken beboet met 100 euro, aldus gemeente Utrecht.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...