NS heeft met koningsnacht en -dag de regel ingesteld dat er geen alcohol meegenomen mag worden in treinen en stations om het feest ‘gezellig’ te houden. Ook de gemeente Amsterdam treft voorzorgsmaatregelen voor alcohol.

Vanaf vanavond 19:00 uur tot donderdagochtend 7:00 uur is alcohol niet toegestaan op de stations in Nederland. Ook de winkels op het station mogen geen alcoholhoudende dranken verkopen. 

 Amsterdam

Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam regels opgesteld. In eerdere jaren zouden er veiligheidsrisico’s en problemen door overmatig alcoholgebruik geweest zijn. Hierdoor lag er grote druk op de hulpdiensten, die het al druk genoeg hadden door de vele mensen die in de stad waren. De stad heeft daarom de 1-blikje-regel ingevoerd. De mensen mogen in het centrum niet meer dan één stuk alcohol bij zich hebben. Ook de winkels mogen maar één stuk per persoon verkopen. Verder mogen ze geen gekoelde alcoholische dranken aanbieden, geen uitstallingen op straat hebben om alcohol te verkopen en geen alcohol verkopen aan klanten die al te veel hebben gedronken. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...