Amerikaanse zanger en rapper Aaron Carter is op 34-jarige leeftijd overleden. De jongere broer van Backstreet Boys-lid Nick werd zaterdag in zijn woning in Californië gevonden. Daar lag hij levenloos in zijn badkuip, meldt entertainmentsite TMZ. Er is een vermoeden van zelfdoding, maar dit wordt nog verder onderzocht.

De politie kreeg zaterdagochtend een melding van een man die verdronken zou zijn in zijn bad. Dit bleek later Aaron Carter te zijn, dat bevestigt zijn familie. Wat de precieze doodsoorzaak is, wordt nog onderzocht, maar een misdrijf lijkt uitgesloten.

Onstuimig privéleven
Carter kampte met een drugsverslaving en psychische aandoeningen. Drie jaar geleden vertelde hij gediagnosticeerd te zijn met schizofrenie, angststoornissen, een bipolaire stoornis en manische depressie. Hij deed verschillende pogingen om van zijn wietverslaving af te komen door naar klinieken te gaan, maar kwam de laatste jaren vooral in het nieuws omdat hij meerdere keren in aanraking kwam met justitie voor onder andere rijden onder invloed en drugsbezit. Daarnaast bedreigde hij zijn broer Nick en tweelingzus Angel en beschuldigde hij ze van misbruik. Hierdoor kreeg hij een contactverbod.

Gebroken reacties
Carter had een zoontje genaamd Prince met Melanie Martin. ‘We zitten middenin het proces van het accepteren van deze ongelukkige realiteit’, meldt zij in een verklaring aan AP. Angel laat op Instagram weten dat ze veel van haar broer hield en veel herinneringen aan hem heeft. Ook broer Nick geeft in een bericht op social media aan dat zijn hart gebroken is. ‘Ook al hadden mijn broer en ik een ingewikkelde relatie, mijn liefde voor hem is nooit weggegaan. Ik heb altijd de hoop gehouden dat hij ooit een keer gezond wilde gaan leven en uiteindelijk de hulp zou vinden die hij zo hard nodig had. Soms willen we iets of iemand de schuld geven na een verlies als dit. Maar de waarheid is dat verslaving en mentale aandoeningen de echte boosdoeners zijn’, schrijft hij.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch via 113 of 0800-0113.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...