Alcohol drinken vóór 17.00 uur mag vanaf 1 januari niet meer op de campus van de TU Delft. Op de studentencomplexen na zal er overdag geen alcohol meer geschonken en gedronken worden rondom de universiteit. Dat meldt het studentenplatform TU Delta.

Deze regel is onderdeel van het nieuwe alcohol- en middelenbeleid van de TU Delft. Vanaf 2023 zullen borrels, activiteiten en evenementen in de ochtend en middag daarom alcoholvrij zijn. Verdovende middelen, zoals drugs en lachgas zijn al langer verboden op de campus en ook het gebruiken van Ritalin als prestatieverbeterend middel was al niet toegestaan. Nu komt daar het drinken van alcohol bij.

Gehele campus
Ook wordt er een maximum alcoholgehalte van vijftien procent ingevoerd, waarmee sterke drank sowieso van de gehele campus verbannen wordt. Daarnaast mogen studenten en medewerkers geen verpakkingen van alcohol op plekken als kantoren, laboratoria en werkplekken bewaren.
Eerstejaarsstudenten krijgen al voorlichting over alcohol- en middelengebruik en op de campus lopen verslavingszorgspecialisten rond. Ook gelden er al langer strengere regels voor aparte afdelingen, introductieweken en studie- en studentenverenigingen. Nu is het echter voor het eerst zo dat de regels voor de hele TU Delft gelden. Het advies is zelfs om de nieuwe regels ook door te voeren op de externe locaties.

Nieuwe cultuur
De TU vindt het belangrijk om rekening te houden met de gezondheids- en welzijnsrisico’s die alcohol en drugs met zich meebrengen. Er moet daarom een volledig nieuwe cultuur ingevoerd worden volgens de universiteit. Daar hoort ook bij dat studenten en medewerkers elkaar moeten aanspreken bij veelvuldig gebruik.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...