23 redenen om nooit meer...

... te drinken, blowen, gokken, gebruiken; vul maar in!

 1. Nee, je lijdt niet al jarenlang aan migraineaanvallen. De schok is groot dat wanneer je niet meer avondenlang laveloos aan de fles lurkt, je hoofdpijn ook supermagisch is verdwenen.

 2. Je rolt nooit meer zomaar in het bed van die ene persoon, waar je normaal gesproken wat kleingeld  in zijn plastic bekertje zou kieperen.

 3. Van alcohol ga je niet langer leven, welk onderzoek je ook misbruikt om dat avond na avond luid te verkondigen. En van ‘meditatief’ of ‘medicinaal’ blowen ook niet.

 4. Je hoeft niet elk jaar weer tig winterjassen te kopen omdat je ze bij elk kroegbezoek toch weer kwijtraakt.

 5. Die ene vriend die eigenlijk niet leuk genoeg is om nuchter mee af te spreken, maar wel altijd bereid is om je te vergezellen op kroegentocht? Die hoef je nu nooit meer te zien. Want eigenlijk wilde je hem/haar onder invloed al slaan.

 6. Wanneer je nu ziek bent, ben je ook echt ziek. Geen schuldgevoel, geen schuine blikken. Maak er misbruik van en zet die bel maar naast je bed.

 7. Wie gelooft dat altijd een kater hebben went? Wij. Nooit meer een rottende lucht waar niet tegenop te douchen is (als je dat nog deed).

 8. Ken je die gênante dronken verhalen uit de kroeg? Vrienden die het leuk vinden om de meest gênante verhalen aan te halen? Die verhalen waar jij altijd naast zat, de pluisjes op je broek tellend met een schaapachtige grijns op je smoel. Gênant voor jou omdat het je dagelijks leven was. Zij vonden het gênant dat ze een keer overgegeven hebben in de wasbak. Jij vindt het gênant dat je vijf minuten geleden nog hebt liggen kotsen. In je bed. En je was niet in staat om op te staan, dus bleef je er maar in liggen? Nooit meer.

 9. Nooit meer na een nacht doorhalen en erachter komen dat je je nummer hebt gegeven aan die kwibus met een strafblad en 3 onwettige kinderen.

 10. Nog erger; Hij ligt naast je.

 11. Nog erger: Zijn ‘ex’ heeft al vijf keer gebeld en dreigt nu dat als ze erachter komt waar hij is, dat die ****** ook nog niet jarig is. Jij dus.

 12. De smoes ‘ik heb nu eenmaal heel snel blauwe plekken, zelfs als ik door het gras loop’, hoeft niet meer. Als je al valt, is het nu echt de schuld van die ander, of van je gladde sokken, of die stomme paal die daar ineens staat.

 13. De portier van de enige leuke kroeg in je woonplaats, waar je veel te vaak langsliep met het schaamrood op je kaken en die je altijd een net iets te betekenisvolle knipoog gaf bij het voorbijschieten ( portiers zien alles), begroet je nu op een waardige manier als je m ergens op straat tegenkomt. Al is die kans klein, portiers zijn als vampiers.

 14. Als je bij de kassa staat om een brood af te rekenen, hoef je niet meer te betalen met door bier verschrompelde, minuscuul verfrommelde briefjes van 5 of een hele zooi kleingeld.

 15. Daglicht en zon zijn goed voor je. Ze zijn je vrienden en niet die klierende motherfuckers waar je ze altijd voor hield.

 16. We komen allemaal wat aan in herstel. Dik balen, maar alles beter dan een gratenpakhuis met een huid als een kiezelstrand en een snoet die zo grauw ziet dat Patty Brard er naast jou kerngezond uitziet. 

 17. Als je onder vrienden bent, kun je eindelijk eens luisteren naar wat ze vertellen in plaats van in je hoofd koortsachtig bijhouden hoe snel iedereen drinkt en of het al acceptabel zou zijn als je nog een keer bijschenkt.

 18. Een dagje weg met de kinderen is een stuk leuker wanneer je niet elke Holle Bolle Gijs moet gebruiken om je maaginhoud in te legen

 19. Dat je je kind van school ging halen, bijna het verkeerde kind meenam en toen gekost hebt in de bakfiets van die yuppenvader, is nooit een leuke anekdote. Ook niet tien jaar later.

 20. Je baas is niet die ongelooflijke droplul waar je hem/haar voor aanzag. Nu je gewoon netjes op tijd komt en niet stiekem de hele dag slaapt bovenop je toetsenbord, is hij/zij eigenlijk best relaxed. Nog steeds fucking saai. Maar hé, vrienden hoef je niet te worden. 

 21. Iedereen houdt van spanning, maar elke week stuiptrekkend, kotsend en brabbelend op de vloer liggen is niet spannend. Dat is gewoon sneu. Nuchter zijn is niet saai, of je moet de hele dag niets anders doen dan alle herhalingen van Sam Sam kijken. 

 22. Wietpas, drankverbod, rookverbod in kroegen . Het zal jou aan je reet roesten, niemand die zich bemoeit met jouw colaatje voor de haard in je eigen huis. 

 23. Over je huis gesproken. Daar woon je nu. Biologen hadden graag jouw leefruimte als studieproject willen behouden vanwege de uitzonderlijke eco-zone van ongedierte, maar een prettig huis is toch fijn.

 

Dit artikel verscheen in oktober 2014 in Lef Magazine.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...