Koffie goed voor hart

Drie tot vijf koppen koffie per dag is goed voor het hart. Dat is de conclusie van nieuw onderzoek dat onlangs is gepresenteerd.

Onderzoekers van het Kangbuk Ziekenhuis in Seoul ontkrachten de schadelijke effecten van koffie voor het hart. Voor het onderzoek zijn de lichamelijke gevolgen van de koffieconsumptie van 25.000 Koreanen geanalyseerd. De proefpersonen zijn ingedeeld in vier groepen, gebaseerd op het koppen koffie per dag: geen koffie, een tot drie, drie tot vijf of vijf en meer koppen koffie per dag. Diegenen die drie tot vijf koppen per dag drinken hebben de minste kans op hart- en vaatziekten. Zij vertonen geen symptomen van een verzwakt hart.
Koffie zorgt volgens de onderzoekers voor een vermindering van calcium in de kransslagaders. Hierdoor hebben koffiedrinkers minder kans op verstopte slagaders. Te veel calcium is een vroege indicatie voor hart- en vaatziekten.
Door de cafeïne in een kop koffie verhoogt je bloeddruk. De hartslag neemt toe met veertig slagen per minuut, maar dit is niet schadelijk voor het hart van gezonde mensen. Koffie heeft geen positief effect op mensen met een zwak hart of met hartfalen in het verleden. Zij worden nog steeds geadviseerd de koffie te laten staan.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...