Zelfbeschadiging door Zayn Malik

Vorige week stapte Zayn Malik uit de boyband One Direction. Een Twittergolf van zelfbeschadiging onder verdrietige meisjes volgde. Waarom kunnen jonge meiden niet omgaan met het verlies van een tieneridool?

Zayn Malik gaat solo verder. Er is dus geen vuiltje aan de lucht. Toch zorgde de keuze van de zanger om de band te verlaten voor opzienbarende, hartstochtelijke en aandachtsgeile Tweets van jongeren die hier niet mee om konden gaan.
Snappen mensen niet hoe gevoelig zelfbeschadiging ligt in onze samenleving? Dit schrijft @robnewby_ naar aanleiding van de stroom aan reacties. Het lijkt alsof diegene die het hardst schreeuwt ook de meeste aandacht krijgt. In een groep is het gezien het belang van stigmatisering belangrijk dat je jezelf onderscheidt. Dit kan op allerlei manieren. Fans zijn hier creatief in, zeker op de sociale media.
Een meisje zou I Love Zayn in haar hand hebben gesneden. Krista Hemmings tweet luidde als volgt: this is stupid. I Love Zany but this isn’t the way to deal with it.
Volgens de website van de gezondheidszorg is zelfbeschadiging vaak een combinatie tussen een depressie en een borderlinestoornis. Mensen weten vaak niet hoe ze hun emoties moeten uiten.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...