Vier manieren hoe een jaar in herstel je leven verandert

In pril herstel verandert er een hoop in je leven. Je gaat gezonder leven, je ziet er weer een stuk beter uit en je eigenwaarde gaat met sprongen vooruit. Na langer dan een jaar herstel gaan ook andere veranderingen je opvallen.

1. Praten gaat ineens een stukje makkelijker
Al dat sharen is niet alleen goed om je verhaal te verwerken, maar je leert ook steeds makkelijker praten. Waar het de eerste keer nog moeilijk is om over jouw problemen te praten wordt dit steeds makkelijker.

2. Je vraagt makkelijker om hulp
Om hulp vragen is iets waarvoor je je niet hoeft te schamen. Het laat eerder zien hoe sterk je bent. Door in herstel te zijn, kun je misschien makkelijker aan de bel trekken. Wanneer je hulp aanvaardt, zie je dat mensen je veel te bieden hebben.  
 
3. Je kijkt anders tegen verslaving aan
Een verslaving is niks om je voor te schamen. Toch hebben verslaafden te kampen met stigmatisering. Door in herstel te zijn leer je luisteren naar elkaars verhaal. Je leert veel over verslaving en dit verandert je kijk voorgoed.

4. Je leert beter voor jezelf zorgen  
Waar je in het begin nog moeite had met voor jezelf zorgen, zul je zien dat dit steeds beter gaat. Je begint weer meer te eten, en luistert meer naar je lichaam. Door zelfzorg beter toe te passen gaat de kwaliteit van leven met sprongen vooruit.

19/04/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...