Hoge dosis Baclofen stimuleert abstinentie van alcohol

Hoge doseringen Baclofen stimuleren alcoholverslaafden abstinent te blijven. Ook heeft het medicijn weinig bijwerkingen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Baclofen for the Treatment of Alcohol Dependence (BACLAD).

Een groot deel van de onderzochte patiënten die Baclofen kregen, bleven abstinent gedurende de twaalf weken waarin ze een hoge dosis kregen (68,2 procent tegenover 23,8 procent).

De Baclofen groep bleef ook langer clean dan de controlegroep die een placebo kreeg. Bovendien stopten minder proefpersonen met het onderzoek uit de Baclofen groep. Slechts twee patiënten zijn uitgevallen omdat ze vermoeidheid als bijwerking kregen, maar over het algemeen werd het medicijn goed getolereerd.

‘Als je naar de AA gaat, zeggen mensen tegen zichzelf: ‘Vandaag zal ik niet drinken’. De alcohol zit dan nog steeds in hun hoofd, ze moeten alleen tegen zichzelf zeggen dat ze niet gaan drinken’, zegt Dr. Jaury tegen Medscape Medical News.

‘Maar met Baclofen wordt abstinentie passief, omdat je geen gedachten meer hebt over alcohol. Nadat patiënten gestart zijn met Baclofen zeggen ze: ‘Ik hoef niet meer te drinken. Ik vind het niet lekker’. Dat was niet bepaald het geval voordat ze met de behandeling begonnen.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...