4x tips bij FOMO

Heb je sinds je in herstel bent het gevoel dat je leuke dingen mist? Dat anderen fijnere levens hebben en jij achterblijft? Met deze inzichten kunnen we beter met FOMO (Fear Of Missing Out) omgaan.

1. Het leven mag saai zijn
Sterker nog: saaiheid is de norm. Constante pieken in je leven bereiken? Die tijd hebben we gehad, toch? Geluk in herstel ligt juist in de simpele, alledaagse dingen: beetje hardlopen, beetje lezen, beetje spelletje spelen, beetje mediteren. Dagen waarin we zelf bepalen wat we doen.

2. We missen altijd dingen
 Ons leven telt gemiddeld 28.000 dagen. In die tijd kunnen we onmogelijk alles beleven en meemaken. En zelfs als het zou kunnen, zouden we er doodmoe en gestrest van raken. Soms zit de charme hem niet in verlangen naar wat je niet doet, maar in leren te genieten van de dingen die je wél doet. Nuchter door het leven gaan, bijvoorbeeld.

3. Je leven wordt pas leuk als je tevreden durft te zijn
Geluk blijft altijd nét buiten handbereik, als we constant vinden dat ons leven er anders uit zou moeten zien. Eeuwig zonde! Geluk is een gevoel dat we alleen kunnen ervaren in het moment. Stap 1: accepteer en omarm jouw leven in herstel.
 
4. Het gras lijkt alleen groener
Hartstikke leuk voor al die anderen om recreatief te gebruiken. Maar denk je dat zij gelukkiger zijn dan jij? Iedereen kent lastige dingen in het leven. Is het geen zucht, dan is het wel liefdesverdriet, twijfels over de volgende carrièremove, uitgezaaide kanker bij een ouder of eenzaamheid. Oh, en al die gebruikers hebben morgen een kater of een dagenlange dip. Jij niet. De ene ervaring is niet beter dan de ander. Het hangt helemaal van je perspectief af.

Met dank aan SoChicken.

Datum: 02/05/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...