5 doden door nieuwe longziekte in VS, mogelijk door e-sigaret

In de Verenigde Staten zijn vijf mensen overleden aan de gevolgen van een nieuwe longziekte, die sterk wordt gelinkt aan het roken van een e-sigaret. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC is een onderzoek gestart en raadt aan om geen e-sigaretten meer te gebruiken zolang het onderzoek nog loopt.

Het onderzoek is vorige maand gestart en moet meer duidelijkheid geven over de nieuwe ziekte en of deze daadwerkelijk veroorzaakt wordt door het roken van een e-sigaret. Het aantal patiënten stijgt snel, er zijn er inmiddels 450.

De patiënten zijn vaak jong en verkeren voor hun opname in goede gezondheid. De eerste verschijnselen zijn hoesten, pijn op de borst en kortademigheid. Vaak hebben ze ook koorts, moeten ze overgeven of hebben ze diarree. Snel daarna gaat het slechter en moeten ze worden opgenomen met acute respiratory distress syndrome (ARDS). Daarbij ontstaat er vocht in de longen, waardoor het lichaam minder zuurstof kan opnemen. Van alle patiënten is bekend dat ze kort voordat ze klachten kregen nog een e-sigaret hadden gebruikt.

Het zijn vooral jonge mensen die klachten krijgen, maar de mensen die eraan zijn overleden waren wel volwassenen en ouderen.

09-09-2019

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...