Nieuw soort alcoholslot op de markt

Wereldwijd wordt 30 tot 40 procent van de verkeersdoden toegeschreven aan rijden onder invloed. Nu is er een nieuw apparaat dat als ambitie heeft om dat aantal drastisch te verlagen. Sober Steering brengt een sensor op de markt die via de handpalm meet hoeveel een bestuurder heeft gedronken.

De kleine sensor wordt op het stuur gemonteerd, zo wordt de alcohol die de handpalm afscheidt gedetecteerd. Als het alcoholgehalte boven de wettelijk toegestane limiet is, kan de auto niet worden gestart. Mocht de bestuurder tijdens de rit drinken, dan zal de wagen niet plotseling op de rem gaan. Wel kan eventueel de politie worden ingelicht.

Bijna alle alcoholsloten werken tegenwoordig op basis van een ademtest. Eerder dit jaar kwamen deze apparaten negatief in het nieuws. Sommige auto's die voorzien waren van dit systeem kwamen midden op de weg ineens stil te staan.

De Canadese makers van de sensor beloven dat dit bij hun niet voor zal komen. Ook claimen zij dat hun apparaat nauwkeuriger en betrouwbaar werkt.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...