5x waarom kwetsbaarheid oké is

Op een meeting voelen we ons meestal veilig genoeg om te praten over onze problemen, onzekerheden en strubbelingen. Heerlijk hoe zo’n share kan opluchten! Zou het niet mooi zijn als we ook buiten die veilige omgeving, hetzelfde kunnen bereiken? Buiten die beschermde bubbel voelen we ons helaas vaak ontzettend kwetsbaar en zijn we gevoelig voor oordelen en reacties. Toch gebeurt er iets interessants wanneer iemand zichzelf kwetsbaar opstelt. Niemand ziet op dat moment een zwak, verslaafd persoon, maar juist iemand die sterk en moedig is. Daarom, vijf redenen waarom kwetsbaarheid oké is.

1. Kwetsbaarheid zorgt ervoor dat je leeft
Schaamte verlamt. Je beperkt jezelf door niet te zijn zoals je echt bent, met alles wat daarbij hoort. Laat gáán dus, dat masker.  

2. Kwetsbaarheid zorgt voor het aantrekken van de juiste mensen
Wanneer je durft te kijken naar je eigen kwetsbaarheid, kun je ook beter begrijpen wat voor soort mensen jij nodig hebt in je leven. Wat vind je belangrijk in een vriendschap? Waar word je blij van? Wie zich meer uit, krijgt eerder antwoorden op zulke vragen.

3. Kwetsbaarheid versterkt relaties
Vriendschappen krijgen veel meer diepgang als je kwetsbaar durft te zijn. Bovendien gaat het je een keer opbreken als je je alleen maar van je ‘beste’ kant laat zien.

4. Kwetsbaarheid creëert steun
Misschien is steun ontvangen niet eens je eerste doel als je je kwetsbaar opstelt. Toch kan het heel fijn zijn om te voelen dat mensen achter je staan. Groeit niet ieder mens een beetje als het zich begrepen en gesteund voelt?  

5. Kwetsbaarheid kan ons dichter bij elkaar brengen
Wij zijn verslaafd, een ander zit met iets anders. Iedereen kent gevoeligheden in het leven. Als we schaamte laten varen, lijken we veel meer op elkaar dan we ooit voor mogelijk konden houden.

Datum: 08/05/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...