6 tips tegen verveling op druilerige dagen

Kijkend naar buiten, zou je niet zeggen dat de meteorologische lente voor de deur staat. Saai, druilerig 'meeeeehhhhhweer' is het. Lef geeft 6 tips om verveling tijdens zulke dagen tegen te gaan.

 1. Breng variatie aan
  Stel een lijst samen met dingen die je kunt doen als je je verveelt. Een vriend bellen, een dagje naar een voor jou onbekende plek gaan, foto’s inplakken… Zorg dat je niet op het moment dat je je begint te vervelen, nog iets moet ‘zoeken’.

 2. Zoek iets belangrijks
  Verveling ontstaat vaak doordat je het idee hebt dat je werk of andere activiteiten betekenisloos zijn. Vind je geen zingeving in je huidige baan of bezigheden, zoek dan naar iets waarvan je het idee hebt dat het er iets toe doet.

 3. Ga de uitdaging aan
  Start bijvoorbeeld een cursus die een lichte dreiging vormt, omdat je nog niet zeker weet of je het niveau wel aan kunt. Niets zo zinvol als leren of oefenen als het buiten toch regent dat het giet.

 4. Geef je over aan dagdromen
  Zie je fantasieën als een tweede leven. En nog leuker: schrijf ze daarna op.

 5. Zit niet stil
  Sta op en beweeg. Maak een wandeling of ruim eindelijk die keukenkastjes eens uit. Vervelen is moeilijker als je in beweging bent.

 6. Doe mindfulness
  Mensen die aan mindfulness doen, lijken zich minder snel te vervelen, omdat ze hun aandacht langer op één ding kunnen richten. Bovendien is het fijn om warm binnen een oefening te doen, focus je bijvoorbeeld op de regen die tegen de ramen tikt.

Datum: 22/02/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...