7 dingen om in het nieuwe jaar óók mee te stoppen

Herstellen van een verslaving is veel meer dan stoppen met gebruiken, gokken, gamen of wat dan ook. Het is belangrijk om veel meer dingen te laten. Je bent natuurlijk niets verplicht, maar het kan je vrijer doen voelen, wat je leven prettiger en je herstel makkelijker maakt.

1. Wees niet bang om fouten te maken
Dingen fout doen is altijd nog beter dan helemaal niets doen. Van fouten leer je. Herstel gaat met vallen en opstaan, pak dat met beide handen aan.

2. Blijf jezelf niet veroordelen om fouten die je eerder maakte
Je bént niet je fouten, je bént niet jouw problemen, je bént niet je actieve verslaving. Je bent wel in staat het in de toekomst anders te doen.

3. Kies niet voor de weg van de minste weerstand
Het leven, en zeker het leven in herstel, is niet alleen maar makkelijk. Gelukkig maar want zonder uitdagingen, wordt het een beetje saai. Kies voor het pad dat goed is voor je herstel, ook als die weg hobbeliger is dan de andere.

4. Houd je masker niet op
Je mag verdrietig zijn, je kwetsbaar opstellen en om hulp vragen. Met doen alsof alles goed gaat, terwijl dat niet zo is, ligt terugval sneller op de loer.

5. Maak je niet sappel over wat anderen beter kunnen of doen dan jij
Concentreer je op je eigen kunnen. Je bent niet minder dan anderen. Ook niet als herstellend verslaafde.
Je hebt alleen maar een aandoening die zij toevallig niet hebben. En doorrr..

6. Blijf niet naar het verleden kijken
Richt je blik op de toekomst, want daar liggen kansen en mogelijkheden. En een lang leven in herstel.

7. Ren niet weg voor problemen
Dat is niet altijd makkelijk, maar pas als je je problemen erkent kun je ze oplossen. Dat hoef je niet alleen te doen, je mag best hulp vragen aan fellows of je counselor.

27/12/2017 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...