Aapje is alcoholverslaafd gemaakt

Er circuleert momenteel een filmpje op het internet waarin een aapje te zien is dat een flesje bier krijgt voorgehouden. Als het beestje begint te schreeuwen mag het een paar slokjes van het bier nemen. Het diertje is waarschijnlijk alcoholverslaafd.

 

Het filmpje is hoogstwaarschijnlijk gemaakt in het Afrikaanse land Gabon. Het vastgeketende aapje wil dolgraag het flesje hebben dat het wordt voorgehouden. Als het aapje  het bier eenmaal krijgt drinkt het beestje  het razendsnel op. Op de achtergrond klinken lachende en juichende geluiden. Als het flesje weer wordt afgepakt is het diertje zichtbaar van streek. Uit het gedrag van het aapje valt op te maken dat hij vaker alcohol krijgt toegediend. Het weet hoe het moet reageren om de drank te krijgen en is in paniek als het weer wordt afgepakt. Het aapje is dus verslaafd gemaakt.

Net mensen

Toch is dit aapje niet de enige die wel van alcohol houd. Uit onderzoek is gebleken dat dieren net zo verslavingsgevoelig zijn als mensen. Wie op vakantie is in het Caribisch gebied, moet zijn cocktail goed in de gaten houden. Apen die daar leven proberen vaak alcoholische dranken te stelen. Sommige apen hebben genoeg aan één drankje, anderen drinken tot ze er letterlijk bij neervallen.

Insecten

Naast alcohol kunnen de dieren ook verslaafd raken aan andere dingen. In de regenwouden leven apen die giftige miljoenpoten eten om high te worden. Net als mensen gaan de apen bewust opzoek naar de genotsmiddelen en net als bij mensen kan niet elke aap op tijd stoppen met gebruiken. Meer informatie over dieren en verslavingen is te lezen in een oud nummer van Lef Magazine. (uitgave 01, 2014)

Onderstaand een link naar het filmpje van het Afrikaanse aapje

https://www.youtube.com/watch?v=31nDtTmG3_0

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...