Prince mogelijk overleden door drugsgebruik

Muzikant Prince zou zijn overleden door drugsgebruik in plaats van aan de griep. Dat meldt de Amerikaanse website TMZ.

Slechts zes dagen voor zijn dood werd Prince in het ziekenhuis opgenomen nadat zijn vliegtuig een noodlanding had gemaakt in Moline, in de Amerikaanse staat Illinois. Volgens zijn woordvoerders was dit omdat hij zich heel erg slecht voelde door de griep. TMZ trok dit toen al in twijfel omdat de noodlanding werd gemaakt op minder dan een uur vliegen van Prince woonplaats Minnesota.

Getuigen

Diverse getuigen melden aan TMZ dat Prince in het ziekenhuis medicijnen kreeg toegediend die doorgaans worden gebruikt om de effecten van opiaten te bedwingen. Het ziekenhuis zou hem hebben geadviseerd om 24 uur in het ziekenhuis te blijven. Prince weigerde dit echter omdat hij geen privékamer kon krijgen. Al na drie uur verliet hij het ziekenhuis weer. Volgens de bronnen zag hij er op dat moment slecht uit.

Autopsie

Prince werd op 21 april dood aangetroffen in een lift in zijn studio. Reanimatie van medisch personeel mocht niet baten. Amerikaanse autoriteiten zouden proberen de medische gegevens van Prince te krijgen van het ziekenhuis. Later vandaag wordt er autopsie op het lichaam uitgevoerd om uitsluiting te kunnen geven over de uiteindelijke doodsoorzaak.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...