Alcohol in e-sigaretten

De dampen die vrijkomen bij het roken van een e-sigaret bevatten doseringen van alcohol. Naast dat onderzoekers waarschuwen dat e-sigaretten hierdoor extra verslavend zijn, blijkt uit een onderzoek door de Universiteit van Yale dat dit ook de rijvaardigheid beïnvloed.

De elektrische sigaret bevat verschillende vloeibare stoffen, zodra deze verdampen, komt er nicotine
vrij. Deze stoffen bevatten in sommige gevallen doseringen van alcohol en andere chemicaliën.

Voor het onderzoek werden meerdere proefpersonen gevraagd om zo’n alcohol-bevattende
e-sigaret te roken. De sigaretten die voor het onderzoek werden gebruikt, bevatten of een hoge dosis alcohol (23,5 procent) of een lage dosis (0,4 procent). Alle proefpersonen gaven aan dat zij zich niet anders voelden na het inademen van de dampen. Bij de proefpersonen die een hogere dosis alcohol hadden ingeademd, waren sporen van alcohol terug te vinden in hun urine.

Rijvaardigheid

Het onderzoek nam verschillende  rijexamens af om te testen of de rijvaardigheid van de proefpersonen werd beïnvloed. De personen die een sigaret rookten met een hogere dosis alcohol, presteerden slechter tijdens de rijexamens dan de andere proefpersonen.  

Onduidelijkheid

Er is nog veel tegenstrijdigheid voor wat betreft de e-sigaret, volgens het ene onderzoek is het een goed iets en volgens de andere niet. Er zijn inmiddels verschillende onderzoeken uitgevoerd, maar nog steeds is er veel onduidelijkheid wat betreft het elektrische apparaatje.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...