Amerikaanse advocaten drinken te veel

Een deel van de Amerikaanse advocaten drinkt te veel alcohol. Van de 13000 onderzochte advocaten vindt 21 procent zichzelf een probleemdrinker. Het drankgebruik in de beroepsgroep kreeg weer volop aandacht na een artikel in The New York Times over de drank- en drugsverslaving van een topadvocaat.

Vorig jaar onderzocht de American Bar Association (de nationale beroepsorganisatie van advocaten in Amerika), mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Uit de resultaten bleek dat vooral mannen, jonge advocaten en mensen die kort in de advocatuur werken vaker problemen met alcoholgebruik hebben.

De beroepsgroep scoort daarnaast bovengemiddeld op het gebied van depressie (28 procent), stress (23 procent) en angst (19 procent). De National Task Force on Lawyer Well Being zegt in een rapport dat de huidige situatie niet overeenkomt met het gezonde imago van de advocatuur.

Cijfers over drank- en drugsgebruik bij Nederlandse advocaten bestaan niet. De Nederlandse Orde van Advocaten is er niet gerust op. De organisatie bekijkt daarom of er een vertrouwenspersoon benoemd kan worden, met wie advocaten over hun psychische- of verslavingsproblemen kunnen praten.

Gisteren werd bekend dat er twee keer zoveel drugsdoden in de VS zijn. In Amerika wordt het stijgende drugsgebruik als een nationale noodtoestand gezien.

Datum: 05-09-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...