Backstreet Boy AJ maakt geen geheim van terugval

Backstreet Boy AJ McLean was altijd al open over zijn verslaving en herstel, en ‘schaamt zich dan ook niet voor zijn terugval van afgelopen jaar’. Dat zegt hij in gesprek met People.

De veertigjarige McLean, die in 2001, 2002 en 2011 in een kliniek verbleef vanwege een alcoholverslaving, zegt dat hij het lastig vindt om zichzelf op de eerste plek te zetten, zeker nu hij een gezin heeft. ‘Daar heb ik echt mee geworsteld. Naar mijn idee moet je je gezin op de eerste plek zetten. Maar als ik te vaak vergeet voor mezelf te zorgen, dan heb ik de neiging mezelf kwijt te raken. En dat is me meerdere keren overkomen’, aldus McLean, waarmee hij op een terugval doelt. ‘Ik ben afgelopen jaar teruggevallen. Daar schaam ik me niet voor. Het is geen geheim dat verslaving een ziekte is en dat je elke dag hard aan herstel moet werken.’ Inmiddels gaat het weer goed met hem.

Levensstijl
De zanger zegt veel steun te hebben aan zijn vrouw Rochelle en zijn dochters Ava (6) en Lyric (1), maar ook aan vrienden, zijn sponsor en fellows. ‘Een van de beste dingen die mij is verteld, is dat je er récht doorheen moet. Dat je alles moet doorstaan. Soms heb je slechte dagen, maar als je jezelf omringt met de juiste mensen en naar meetings gaat, met andere mensen in herstel praat… je moet er echt een levensstijl van maken. Echt waar.’

Datum: 15/11/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...