Beelden verslaafde moeder met radeloos dochtertje

Amerikaanse politie heeft een schokkende video verspreid om te waarschuwen voor de gevolgen van een drugsverslaving.

De beelden werden gemaakt in een supermarkt in Lawrence, Massachusetts. Winkelende mensen zagen hoe een vrouw het bewustzijn verloor, waarna haar twee jaar oude dochter haar in paniek probeert wakker te maken. Opgeroepen hulp- en politiediensten vonden sporen van heroïne of aanverwanten in de handtas van de vrouw. De vrouw kwam in de supermarkt nog bij bewustzijn, waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Ze wordt aangeklaagd voor het in gevaar brengen van haar kind. Het meisje werd voorlopig opgevangen.

Een medewerkster van een revalidatiecentrum reageerde aan de plaatselijke nieuwszender NECN dat ze het ongehoord vond dat de omstaanders het incident begonnen filmen, maar niet de moeite deden om het kind te helpen. Wat ons betreft wordt zowel het kindje als de moeder te lang aan hun lot overgelaten. Als er eenmaal wel wordt ingegrepen, gebeurt dat op een vrij respectloze en ruwe manier. Waar de rest van de wereld een junk ziet, zien wij vooral een moeder die hulp nodig heeft.

De beelden doen denken aan een foto die de politie van East Liverpool (Ohio) vorige week deelde van een man en een vrouw die een overdosis hadden genomen in hun auto, terwijl er een vierjarige jongen op de achterbank zat.

Datum: 22/09/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...