Bergbewoners ontkennen overduidelijke verslaving

Zeventig procent van de bewoners van het Pakistaanse bergdistrict Chitral is verslaafd aan opium. Al zien de bergbewoners dat anders.

Dat meldt Oneworld.nl op basis van meldingen van lokale organisaties. De verslaafde bevolking ziet het gebruik niet als een probleem, maar als een eeuwenlang onderdeel van de cultuur.

Het minimale loon dat ze ontvangen laten ze in opium of geven ze uit aan de drug. Een voorraad van een paar dagen kost al snel tien euro, wat in Chitral gelijk staat aan een maandsalaris. Daarbij bouwen veel gebruikers schulden op. De drug zou volgens de bewoners onder meer helpen tegen de kou. Tijdens de winternachten daalt de temperatuur tot min vijftien graden.

Volgens onderzoeker Inayatullah Fazi is verveling de echte reden waarom de mensen naar de drug grijpen. Veel bergbewoners roken gewoon door wanneer het zomer wordt. Fazi heeft de overheid inmiddels geïnformeerd over de destructieve situatie. Er moeten afkickcentra en economische bezigheden komen om de gezinnen van hun verslaving af te helpen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...