Bestrijden opiatencriris Amerika boekt kleine vooruitgang

De opiatencrisis in Amerika neemt lichtelijk af. Er worden minder opiaatrecepten voorgeschreven en er is een kleine daling in de sterfgevallen.

De Amerikaanse Centers or Disease Control and Prevention (CDC) stelde begin 2016 richtlijnen op voor opiaatrecepten. Dit zorgde ervoor dat artsen minder opiaten voorschrijven en dat verzekeraars de kosten minder dekken.

Vertraging groei sterfgevallen
Voorlopige cijfers van de CDC laten een daling van 3,2 procent van de sterfgevallen door een fatale dosis van september 2017 tot september 2018 zien. Kellyanne Conway, de raadgever van president Trump, sprak vorige maand ook over een daling in de sterfgevallen door fatale dosissen. Ze benoemde een vertraging in de groei van de sterfgevallen.

Meer hulp
Amerikaanse overheidsinstellingen bieden meer hulp aan mensen die kampen met een verslaving. Zo kondigde het ministerie van Volksgezondheid en Human Services aan dat er vier onderzoekssites uitgekozen zijn voor een studie. Het doel van de studie is de sterfgevallen verminderen met 40 procent in 3 jaar tijd. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...