Bijstand voor bijstand

Verslavingszorginstelling Trubendorffer start een pilot waarin zij het eigen risico van cliënten die leven van een bijstandsuitkering betaalt. De behandeling heet ‘Bijstand voor bijstand’ en loopt tot en met 31 december 2017.

Het initiatief is ontstaan omdat volgens Trubendorffer een bepaalde groep verslaafden de verslavingszorg uit de weg gingen vanwege de hoge kosten van het eigen risico. Met het vergoeden van het eigen risico hoopt de instelling dat de drempel voor mensen met minder geld lager wordt, en dat ze zo alsnog de hulp krijgen die ze verdienen. ‘Verslaafden die de moed hebben om aan te kloppen voor hulp, waarvan de meesten al een lange lijdensweg hebben afgelegd, willen wij niet zomaar laten passeren’, zegt Dick Trubendorffer, directeur van Trubendorffer verslavingszorg.

De voorwaarde voor het terugkrijgen van het eigen risico is dat de intensieve ambulante behandeling volledig wordt afgemaakt. Na de behandeling kunnen de mensen de rekening van het eigen risico, samen met het ontvangstbewijs van hun bijstandsuitkering, inleveren bij Trubendorffer verslavingszorg.

Datum: 26-10-2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...