Binge drinken is levensgevaarlijk

Oude drinkers (55+ tot 65+) die in de werkweek weinig tot geen alcohol consumeren, maar dat in het weekend flink inhalen, leven korter dan personen die dezelfde hoeveelheid alcohol over de gehele week verdelen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Texas en Austin.

Bij het onderzoek werd gebruik gemaakt van eerdere resultaten. Twintig jaar geleden deden de onderzoekers een steekproef naar het alcoholgebruik in de leeftijdscategorie 55 tot 65. Er waren destijds 446 respondenten. 74 daarvan waren bingedrinkers en 372 respondenten verdeelden hun alcoholconsumptie over de gehele week.
Nu werd onderzoek gedaan naar het sterftecijfers van die 446 personen. Volgens onderzoeker J. Holahan zijn de cijfers schrikbarend. In de afgelopen twintig jaar is 61 procent van de bingedrinkers overleden tegenover 37 procent van niet-bingedrinkers. De resultaten van het onderzoek bestaan uit sterftecijfers waarbij niet de doodsoorzaak genoemd wordt.

Het binge drinken is extreem gevaarlijk omdat organen sneller beschadigd worden, er een verhoogd risico op black-outs is en men eerder een  alcoholvergiftiging oploopt.

Volgens onderzoeker Charles J. Holahan is bingedrinken een behoorlijke bedreiging voor de volksgezondheid aan het worden.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...