Binge-watching leidt tot terugval depressie

Uit onderzoek van de universiteit van Texas in Austin blijkt dat binge-watching schadelijk is voor mensen die eerder met depressies kampten. Volgens de onderzoekers leidt het kijken van complete series achter elkaar op bijvoorbeeld Netflix tot eenzaamheid en depressies.

Voor het onderzoek werden 316 mensen van 18 tot 29 jaar ondervraagd. Zij gaven aan hoe vaak ze negatieve gevoelens zoals eenzaamheid en depressies ervaren na het kijken van complete series.

Een van de onderzoekers, Yoon Hi Sung, verklaart aan The Independent dat de resultaten bevestigen dat de blik op binge-watching moet veranderen.
Het kijken van verschillende series in een sessie kan er namelijk voor zorgen dat sociale contacten verwateren. Daarnaast leiden werkprestaties onder grenzeloos kijkgedrag. “Ondanks dat extreme kijkers weten dat ze moeten stoppen, blijft het voor hen moeilijk de verleiding te weerstaan.

Binge-watching veroorzaakt geen depressie bij mensen die geen aanleg hebben voor depressies of nooit gedeprimeerd zijn geweest.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...