Blog: Voorkeur voor mannen die niet drinken

Vrouwen vinden mannen die met mate drinken aantrekkelijker, dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Enjoy Heineken Responsibly campagne (EHR). Ze zouden hierdoor sexyer, zelfverzekerder en intelligenter zijn. Vanaf vanavond zal de bijbehorende tv-commercial worden uitgezonden.

Heineken houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het creëren van een grotere bewustwording als het gaat om verantwoord drinken. Om de bestaande campagne te updaten vroegen zij voor het onderzoek 530 vrouwen om hun mening. Hieruit bleek dat maar liefst 85 procent van de vrouwen een voorkeur geeft aan mannen die met mate drinken.

Maar wat is dat nou, ‘met mate drinken’? Volgens de richtlijnen van de Volksgezondheidszorg
(VGZ ) mogen mannen maximaal 2 standaard glazen alcohol drinken op een dag en vrouwen maximaal 1. Er wordt aangeraden om dit niet vaker dan 5 dagen in de week te doen en ook niet meer dan 6 glazen per gelegenheid te nuttigen. De gezondheidsraad raadt zelfs aan om helemaal geen alcohol te drinken.

Maar dit wil nog niks zeggen over hoe men reageert op deze hoeveelheid alcohol. De ene persoon is na 2 glazen alcohol aangeschoten, terwijl een ander dit ervaart na 6 glazen. Wat Heineken dus bedoelt met ‘met mate drinken’, is verre van duidelijk. Bedankt voor de nuttige informatie Heineken…  Zij houden zich helaas alleen maar bezig met het verkopen van bier. Ook kon de marketingdirecteur van Heineken het niet laten om even reclame voor alcoholarm en –vrij bier te maken in het officiële bericht.

En natuurlijk is er ook niet onderzocht wat vrouwen vinden van mannen die helemaal niet drinken. Zijn zij dan onweerstaanbaar? Wij vinden van wel. Neem eens Bradley Cooper als voorbeeld. Man, man, man wat een hunk! Daar kan geen ‘matige drinker’ tegenop. Wat zou het sowieso toch heerlijk zijn als iedereen altijd nuchter zou zijn. Stel je eens voor: altijd een fatsoenlijk en inhoudelijk gesprek kunnen voeren, niemand die uit z’n bek stinkt, aan je gaat hangen of na het kotsen een pepermuntje neemt en weer op zoek gaat naar een nieuw slachtoffer om te zoenen. Ja, nuchtere mannen zijn definitief sexyer dan mannen die elk weekend dronken zijn, of ‘met mate drinken’, wat dat nou ook in mag houden.

 

Door: Michelle Trines

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...