Briefje in supermarkt redt meisje met anorexia

De Britse Anna Wyatt leed een anderhalf jaar geleden nog aan anorexia, maar nu gaat het stukken beter met haar. Hoe? Door een briefje wat haar in de supermarkt werd toegestopt.

Op het briefje stond een link naar een website. De toen 20-jarige Anna besloot de website te bekijken en kwam zo uit op de blog van Ella Crouch. Op deze blog stond beschreven hoe Ella zelf anorexia had en hoe zij beter is geworden. Hoogstwaarschijnlijk hoopte zij Anna met het briefje te inspireren.

En dat lukte, Anna bekeek de blog en paste haar eetgewoontes aan: ‘Ik bekeek Ella’s blog en dacht meteen: dit is hoe het moet!’ Ella haar blog focust zich op het fysiek sterker worden door middel van sporten. En dat is precies wat Anna ging doen: sporten onder begeleiding van een personal trainer. Inmiddels eet Anna weer verantwoord en is ze 15 kilo aangekomen. ‘Als Ella dat briefje niet in mijn hand had gedrukt, was ik waarschijnlijk al snel opgenomen in het ziekenhuis’, aldus Anna.

Ze uit haar dankbaarheid in de media: ‘Het is heel bijzonder dat iemand dat doet voor een totale vreemde, om op die manier hulp te bieden. Ik heb heel veel aan haar te danken.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...