De 6 mafste manieren om af te kicken

Door de eeuwen heen hebben artsen, gelovigen of onderzoekers de gekste manieren gevonden om van een verslaving af te komen. Vastbinden of detoxen onder narcose vonden zij de normaalste zaak. Lef Magazine zet de mafste geneeswijzen op een rijtje.

1: Cornflakes tegen seksverslaving

De Amerikaanse arts John Harvey Kellogg (1852-1943) richtte een kliniek op waar de nadruk lag op voeding. Hij geloofde dat eten invloed had op seksuele lusten. De arts ontwierp een ontbijt dat de seksuele driften afremden: cornflakes.

2: Vastbinden

Dominee Samuel Yanogo in Burkina Faso bouwde een dorp voor zieken. Er verblijven drugsverslaafden die, als ze willen vluchten of agressief zijn, worden vastgebonden aan een boom. Volgens de dominee zal God deze mensen genezen.

3: Bloedzuigers

In de Middeleeuwen werden bloedzuigers gebruikt om verontreinigd bloed uit het lichaam te laten lopen. De bloedzuigers zuigen het ‘gif’ uit je lijf, waardoor het lichaam zou herstellen van een verslaving.

4: Baden in wijwater

Veel jongeren in Ethiopië zijn verslaafd aan het kauwen van qat. Daar heeft de Katholieke kerk een oplossing voor: afkicken door naakt te baden in wijwater, bronwater dat gewijd is door een priester.

 

5: Ayahuascatherapie

In Peru bevindt zich een kliniek die verslaving behandelt met de plant Ayahuasca. De plant wordt ritueel gebruikt voor reiniging, genezing, voorspelling en tovenarij. In de klinieken moeten de verslaafden een aftreksel van deze planten drinken, waardoor ze gaan braken.

6: Detoxen onder narcose

Met deze behandeling kregen verslaafden het middel naltrexon toegediend onder narcose. Doordat artsen de verslaafden in slaap hielden, ontliepen ze ontwenningsverschijnselen. Uit onderzoek blijkt dat detoxen onder narcose geen meerwaarde heeft.

Reageer reacties (1)

Gerrit(24. april 2015)

elektroshock was ook wel geinig ..

LEES MEER...