Er komt een nieuwe Waypoint in Twenterand. Stichting Waypoint helpt jongeren die verslaafd zijn of  binnen de risicogroep vallen. Met een startkapitaal van 5000 euro, de opbrengst van de jaarlijkse haringmiddag voor ondernemers, kunnen zij beginnen wanneer ze een ruimte hebben gevonden dat moet dienen als inloophuis. 

G
één hulpverleningsorganisatie
De voorzitter van de voorbereidende werkgroep, Pieter Eleveld, heeft benadrukt dat Waypoint geen hulpverleningsorganisatie wordt. Ze zullen zich richten op jongeren via straatwerk en voorlichting bewust maken van risico’s van drugs en andere verslavende middelen, het in contact komen met jongeren die de weg van verslaving in gegaan zijn, familieleden van verslaafde jongeren begeleiden en het bieden van nazorg. De jongeren willen zij helpen bij het vinden van geschikte hulp, dat kan bijvoorbeeld een kliniek zijn.  

Kringloop
De plaatsen Urk en Kampen hebben al een Waypoint. In Kampen heeft deze organisatie een eigen kringloopwinkel, waar -naast vrijwilligers- jongeren werken die een re-integratietraject bij Waypoint zijn aangegaan.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...