Sinds gister, 28 oktober 2021, staat de designerdrug 3-MMC op lijst II van de Opiumwet. Het produceren, verkopen en bezitten van de drug is nu officieel verboden.

Een designerdrug, zoals 3-MMC, is een drug die lijkt op ‘traditionele’ illegale drugs maar zo gemaakt is dat hij niet binnen de huidige drugswetgeving valt.

Uit recent onderzoek blijkt dat 3-MMC erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Ook lijkt er een toename te zijn in het gebruik van de designerdrug onder jongeren. Dit zorgt voor een stijgend aantal gezondheidsincidenten veroorzaakt door 3-MMC.

Niet voldoende

Uit onderzoek onder de gebruikers van 3-MMC blijkt dat een verbod alleen niet genoeg is. Het is belangrijk dat het verbod gepaard gaat met andere preventiemaatregelen zoals voorlichting en hulpverlening. Het is belangrijk dat ook na het verbod het gebruik van 3-MMC gemonitord wordt.

De overheid wil het moeilijker maken om een nieuwe legale drugsvarianten op de markt te brengen. Daarom hebben zij een wetgeving gepland staan die een aantal stoffengroep in één keer verbied. Tot die tijd moeten designerdrugs per geval beoordeeld worden.

Reageer reacties (1)

SeyFfNmgDGXvxB(02. november 2021)

KuCXUvPdijecLsbM

LEES MEER...