Dit eten bevordert stoppen met roken

Mensen die gestopt zijn met roken, kunnen last krijgen van een vertraagde spijsvertering en slapeloosheid. Dit komt doordat het lichaam een te kort heeft aan serotonine en een te lage bloedsuikerspiegel. De onderstaande producten zorgen ervoor dat het lichaam minder neigt naar nicotine en dat de negatieve bijwerkingen van het stoppen niet optreden.

Serotonine is een gelukshormoon dat wordt aangemaakt bij het inhaleren van nicotine. In voedingswaren is deze stof ook terug te vinden zoals banaan, walnoot en ananas. Naast voeding is genoeg zonlicht ook een impuls voor de geluksstof vanwege de vitamine D, dat de aanmaak van serotonine bevordert.

Mensen die stoppen met roken hebben ook vaak last van een lage bloedsuiker spiegel, dat er voor zorgt dat ze minder in balans zijn en sneller getriggerd zijn om een sigaret te pakken.  Door in kleine hoeveelheden te eten en genoeg te sporten blijft de bloedsuikerspiegel hoog en wordt de kans verkleind om te roken. Bij slapeloosheid wordt het eten van zalm en ongezouten amandelen aangeraden door www.goedgezond.info.nl.

Datum: 05/01/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...