Dode in Chinese gameverslavingskliniek

In China is een jongen van achttien overleden na zijn verblijf in een gameverslavingskliniek. Het is niet de eerste keer dat Chinese verslavingsklinieken in opspraak komen: ze zouden hun cliënten te hard aanpakken en zelfs mishandelen.

De jongen was door zijn ouders naar de kliniek gebracht. Twee dagen later kregen ze het bericht dat hij naar het ziekenhuis was gebracht, waar hij later overleed. De directeur van de betreffende kliniek en enkele werknemers zijn aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de jongen. Volgens artsen zou hij diverse verwondingen hebben, die hij nog niet had toen hij in de kliniek aankwam. 

Van meerdere Chinese verslavingsklinieken wordt gezegd dat de cliënten er mishandeld worden. Zo vertelden cliënten van andere klinieken dat ze werden geslagen en behandeld met elektroshock. Trent Bax doet onderzoek naar gameverslavingen in China voor de Ewha Universiteit in het Zuid-Koreaanse Seoul. Hij zei tegen de BBC dat veel Chinese verslavingsklinieken emotionele en lichamelijke therapie toepassen, omdat ouder een snelle oplossing willen voor hun kind. Ook geloven sommige ouders volgens hem nog in een traditionele opvoeding, waarbij geweld niet wordt geschuwd.

Datum: 16/08/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...