Dokters in de knel

Audrey Beckers is anesthesioloog en in herstel van een verslaving. Het afgelopen jaar zocht ze naar informatie over artsen met een verslaving, maar die was spaarzaam. Daarom ontwikkelde ze zelf en website die vanaf deze week online staat.

‘Wat ik al die tijd miste was iemand net zoals ik. Nog een arts die ook voor zijn of haar verslaving uit wil komen. Ik miste ook de nodige informatie en wat ik vond was gefragmenteerd. Door wat ik tegenkwam, - of eigenlijk wat ik juist niet tegenkwam - richtte ik een website op: doktersindeknel.nl. Ik dacht: als ik niet kan vinden waar ik naar op zoek ben, dan zorg ik dat het er voor anderen wel is. Er is weinig bekend over artsen met een verslaving. Er is wel goede zorg, maar niet specifiek gericht op artsen. In het afgelopen jaar heb ik veel geleerd en dit wil ik graag delen. Ik was zelf ook een dokter in de knel.

Dokters zijn ook maar mensen
De website is bedoeld voor artsen maar ook voor collega’s, werkgevers en naasten van artsen. Ik hoop dat de website verslavingen bespreekbaar maakt. Ik wil het stigma doorbreken. Als arts kun je ook verslaafd zijn. Dokters zijn ook maar mensen. Het stigma is juist onder artsen groot; ze zijn bang om de gevolgen.

Samen minder in de knel
De website heeft naast informatie een hulplijn en biedt coaching aan. Mensen mogen me altijd bellen of mailen voor meer informatie. Als ze willen neem ik ze bij de hand en starten we een traject van personal coaching. Ik geef informatie over herstel, welke behandeling ze kunnen volgen, naar welke meetings ze kunnen gaan, maar bijvoorbeeld ook over juridische hulp, indien nodig.

Alle kanten op
De naam ‘doktersindeknel.nl’ rolt lekker over de tong en is breed. Uiteindelijk hoop ik dat doktersindeknel.nl uitgebreider wordt. Het ‘in de knel’ kan breder worden door meerdere problemen of aandoeningen bespreekbaar te maken. ‘dokters’ kan ook ruimschoots genomen worden: verslavingen komen niet alleen voor bij artsen maar ook bij andere beroepen in de gezondheidszorg. Ik weet niet welke kant het op gaat, maar in de toekomst wil ik zorgen voor meer bewustwording voor artsen met een verslaving. Dit wil ik doen door voorlichting in ziekenhuizen en voor groepen huisartsen te geven.’

Kijk voor meer informatie op www.doktersindeknel.nl

15/05/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...